pátek 18. března 2016

Z Prahy do Francie za 55 korun. Prodej akčních letenek na léto je v plném proudu

Zpáteční letenka do Paříže za pět set korun, do New Yorku za šest tisíc. I takto levně se dají letenky koupit, pokud člověk ví, kde hledat. V Česku existuje několik vyhledávačů, které lidem pomáhají najít ty nejlevnější letecké spoje. Kromě nich je i mnoho stránek, které upozorňují na speciální slevy na letenky a ubytování. Nyní, na začátku jara, je velká šance, že se právě na takových stránkách objeví akční letenky i na hlavní letní sezónu, kdy jsou ceny obvykle nejvyšší.


Brno – Akční letenky, speciální slevy na ubytování. Takový je obsah několika českých stránek, které lidem pomáhají co nejlevněji cestovat. Příkladem je web cestujlevne.com spravovaný skupinkou zkušených cestovatelů, kteří sami sebe nazývají lovci letenek. V jejich nabídce z posledních dnů lze najít například let z Brna či Prahy do Londýna za 455 korun, nebo let z Prahy do Francie za 55 korun.

„V případě letenek do Francie jde o nový spoj, na kterém se aerolinka snaží získat klienty, a proto nabízí letenky za velmi nízkou cenu,“ vysvětluje zakladatel webu David Eiselt. „V jiných případech jde buď o konkurenční boj, nebo o oslabenou poptávku,“ dodává s tím, že někdy je na vině i lidská chyba. Stává se tak, že letenka místo 100 euro stojí 100 korun, nebo je částka o jednu nulu kratší.

Při snaze koupit akční letenky musí být člověk rychlý a mít opravdu šťastnou ruku, protože o letenky je velký zájem. „V poslední době je citelně znát, že o nabídce levných letenek ví čím dál víc lidí, zejména těch mladých,“ říká Eiselt. Kdo nestihne koupit letenky v akci, musí se spokojit s o něco dražšími, ale stále poměrně výhodnými letenkami, které nabízí většina nízkonákladových společností. „Bez větší námahy jsem našla zpáteční letenky z Prahy do Říma za 1500 korun u společnosti Ryanair,“ přibližuje svou zkušenost studentka Barbora Vrátná. Zpáteční letenky na této trase přitom u společnosti ČSA vyjdou přibližně na 4500 korun a u společnosti Student agency i přes 5000 korun.

Kromě webů s tipy na akční letenky můžou při hledání pomoct i vyhledávače letenek. Jedním z nich je Skypicker. Jeho výhodou je to, že vyhledává v nabídkách téměř všech nízkonákladových leteckých společností na světě. Tím, že kombinuje více spojů, může snížit cenu letenek na polovinu i víc. „Člověk sice musí jednou nebo dvakrát přestoupit, ale cena letenek je pak výrazně nižší oproti přímým linkám. Někdy je také výhodnější letět z Bratislavy nebo Vídně než z Prahy,“ říká zaměstnankyně Skypickeru Michaela Benešová. Ceny některých letenek díky tomu začínají už na stokoruně.

„V Evropě naši zákazníci velmi často volí Paříž a skandinávské země. Mimo Evropu nejraději létají do Indie, Nepálu nebo na Bali. Dále pak do Spojených států a do některých států jižní Ameriky,“ dodává Benešová. Pro někoho může být nevýhoda v tom, že ceny letenek se každý den liší a pokud hledá letenky pro konkrétní datum, nemusí narazit na ty nejlevnější. Například o víkendu jsou obvykle dražší než přes týden. Kdo má však možnost se přizpůsobit dnům s nejnižšími cenami, může cestovat doslova za pakatel.

Tři největší hity na léto
Destinace: Marseille, Toulouse
Cena: 55 Kč
Odlet: z Prahy
Více informací zde

Destinace: Mallorca, Valencie, Bari, Katánie, Alicante, Marakeš a další
Cena: 2.110 Kč
Odlet: z Mnichova
Více informací zde

Destinace: Miami, Boston
Cena: 9650 Kč
Odlet: z Vídně
Více informací zde


Napsáno pro munimedia.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat